MONTANA DEPT. OF TRANSPORTATION

SWEETGRASS REST AREA

SWEETGRASS, MT

PORTFOLIO

Through the concept of a “local wall”, a vision was created of a rest area that would exhibit a consistently recognizable form and yet would make exciting and unexpected transformations across the state.  All of the functions that are normally strewn about the site at a rest area are, in this concept, organized along this “local wall” datum.  The picnic structures become sheltered niches within the wall,  Landscaped planter as well as utility spaces also find their way along the wall.  The rest area building is situated in the curving wall to provide a southern exposure for passive heating during winter months and shaded protection during the summer.

© 2019 DSA - Dowling Studio Architects

55 West 14th Street, Helena MT